Naisosasto

Historiaa

Kymin VPK:n toiminnassa nähtiin tilaus myös naisosaston perustamiselle. Palokunnan pikkujouluissa vuonna 1953 palopäällikkö Aatola esitti, että naiset kokoontuisivat alkukokouksen kartonkitehtaan ruokailuhuoneelle 16.12.1953. Tässä kokouksessa oli mukana seitsemän naista sekä Kymin VPK:n valitsema kolmimiehinen toimikunta.

Perustava kokous pidettiin Arvi Jalon talossa Kierikkalassa 20.01.1954. Kokouksessa oli läsnä 17 naista ja VPK:n päällikkö Martti Aatola. Osaston nimeksi tuli Kymin VPK:n naisosasto, nykyiseltä nimeltään Karhulan VPK.

Varojen hankkiminen ja VPK:n kaikinpuolinen tukeminen on ollut naisten tehtävänä kautta vuosien. Lisäksi naiset ovat huolehtineet monista kahvitus- ja muonitustilaisuuksista.

Palokuntanaisille on järjestetty koulutustilaisuuksia muun muassa paloturvallisuudesta, ensiavusta, muonituksesta ja radioliikenteestä. Palokuntanaisten tehtävä on myös jakaa tietojaan ja taitojaan eteenpäin opettamalla palovalistusta. Karhulan VPK:n naiset ovat toteuttaneet valtakunnallista palokuntanaisten kirkkopyhää. Kymin kirkossa se on pidetty aina ensimmäisenä adventtina.

Naisosaston terveiset tänään

Palokuntanaiset parantavat kodin ja perheen turvallisuutta neuvonnan ja valistuksen keinoin.Palokuntanaistyö omassa naisosastossa on upea harrastus kaikille palokunnasta ja arkiturvallisuudesta kiinnostuneille naisille. Palokuntanaisosastoon liittymisen alaikäraja on 16 vuotta ja yläikärajaa ei ole. Tervetuloa mukaan kokemaan iloa ja innostusta palokuntanaisten joukoissa!

Nyt toimintamme on suurelta osin samanlaista kuin alkuvuosina, joskin aikaa on tietysti seurattava. Muutosta ei voi estää. Perinteistä palokuntanaisten toimintaa on muonitus ja muu palokunnan huoltotoiminta. Toimintamme päätavoite on tukea VPK:n muiden osastojen toimintaa. Tampsan lavan ravintola ”Palonaisten puhvetti” toimii edelleen vireästi. Tanssi-iltoja pidetään kesäisin jonkin matkaa toistakymmentä.

Kokoonnumme talvisin paloasemalle joka maanantaina ja kesäisin Tampsalla. Talvisaikaan kerhoilloissa on usein jokin teema jäsenistön kiinnostuksen mukaan. Toimintaan voi kuulua paljon muutakin mukavaa yhdessäoloa kuten liikuntakerho, saunaillat ja yhteiset teatteriretket ja matkat. Toimintamme on edelleen aktiivista, vaikkakin jäsenten keski-ikä on edelleen korkea. Jäsenhankintamme onkin yksi toimintamme tavoite, jotta palokuntanaisten tehtävät toteutuu tulevaisuudessakin.